söndag 17 augusti 2008

PÅ PLATS I BANGKOK

Nu är vi på plats i Bangkok, Thailand, för att gå in i de sista förberedelserna inför kanske det mest prestiegefyllda världsmästerskapet genon tiderna.

Flygresan från Stockholm direkt till Bangkok gick alldeles utmärkt. Underbart att slippa mellanlanda någonstans i Europa och därmed tjäna in massvis med restimmar Det enda tråkiga var väl bara att flyget inte tillhörde Thai Air´s modernare version. Inget entertaiment system, Skandal! Men det var bara att överleva den mindre bra bildkvalitén som projektorn levereradeeller göra som "gubbarna" Sten-Åke och Hans Karlsson, lösa ett av de större korsorden de kunde hitta. Och med lite experthjälp av Magnus Johnsson så klarade de detta mer eller mindre felfritt.

Noterbart från samma flight var att det redan nu var två svenska supportrar från Sundbyberg på plats. Och fler skall anlända om ett par dagar enligt rykten. Aldrig fel med lite blå/gult stöd på läktaren när det väl kör igång.

Att vänta på baggaget var inget vi heller behövde göra. Efter en liten stunds promenad från gaten och genom passkontrollen, som inte alls tog någon tid, kom vi till baggagebandet där väskorna redan rullade runt samtidigt som vi blev väl mottagna av de Thailändska arrangörerna. Snabbt ut till transportbussen som sedan tog oss till hotellet för att sedan checka in och ta några timmars sömn. Gött!
Efter en skön dusch och en god lunch på hotellet bar det iväg till bowlinghallen som är ca 30-40 minuters bilväg från hotellet. Bowlinghallen innefattar 42 AMF HPL6000-banor i ett hyfsat stort köpceneter som kan erbjuda det mesta.Med Tim Mack´s hjälp och "kung" som han är här i Bangkok fixade han till så att de oljade upp ett par banor med den korta (34-fot) profilen och vi kunde spela av oss i någon timma.
Tyvärr har inte tävlingsmaskinerna anlänt ännu. De skall förhoppningsvis vara i hallen under morgondagen (måndag) och vi därför träna med hallens egna Kegel ION. Reaktionen i banan blev att den inte riktigt tvättade rent i mitten vilket genererade lite mer häng än vi har vant oss vid den senaste tiden och samtidigt som det var mer friktion längst ut på kanterna känndes profilen ganska enkel. Ganska skönt ändå att få "kasta" av sig lite på detta samt få lite känsla för både ansatserna och hallen. Så alltså går det inte att dra några direkta slutsatser efter vår första träning.

Men som sagt, vi har ett par dagar till på att träna och förbereda oss på bästa sätt för att förhoppningsvis skördna någon eller några ädla medaljer i detta Världsmästerskap.

Så jag återkommer varje dag fram till detta Världsmästerskap är över på denna blogg.

So long!

Inga kommentarer: