torsdag 21 augusti 2008

MASSVIS AV RÖK I HALLEN

Dagen började lugnt med lite pool och sol för att sedan åka till hallen vid två-tiden för den officiella träningen som började kl.15.40 och höll på i hela 2 timmar och 20 minuter.
Som vanligt på dessa inspelningar använder tyvärr många nationer inte sina spärrbollar utan står och dunkar första slag efter första slag. Detta gör att banan bryts ner och det blev torrt väldigt snabbt. Att banprofilerna blir som de var i slutet på denna träning är något som är knappast troligt.
Men vi fick i alla fall känslan av att reaktionen i banan var något lugnare på den korta jämfört med gårdagens träning samt att det är mindre friktion i slutdelen på de lägre nummer på banorna jämfört med de högre.
För övrigt såg det bra ut även idag för oss nu när vi närmare oss VM´s första riktiga tävlingsdag.

Det var även en lång invigning som sedervanligt är på dessa mästerskap, från kl.18.30 till 21.00. En hel del prat och en massa olika former av lokala shower som jag tror nog de flesta bowlare hade kunnat varit utan.
Men det mest positiva med denna invigning var väl att den sändes live på TV. Om det nu är några som är intresserade av detta evenemang i slutet av de olympiska spelen i Peking.
Det som kanske kändes mest oroväckande under invigningen var att de körde på med massvis olika typer av rök från diverse rökmaskiner. Ansatserna såg inte allt för fina ut när vi lämnade banområdet och med erfarenhet av vad den rökan kan göra med banan kan vi bara hoppas att de lyckas tvätta bort allt. Annars är risken stor för att det kan bli mycket ojämna ansatser och mindre slutsväng!

I morgon (fredag) startar vi i den första squaden med Peter Ljung och Dennis Eklund för att senare under kvällen (kl.18.00) släppa ut Robert Andersson och Tobias Karlsson.
Jag själv och Martin Larsen spelar under lördagens sista start som sker kl.13.30
Sammansättningar valde jag och assisterande coachen "Sven Macksson" (Tim Mack) efter vad vi sett under träningarna och det vi tror samt hoppas kommer att fungera utmärkt ihop.
Time will tell!!!

Så snart skall vi upp före tuppen (kl.05.45) för att käka frukost och sedan bär det av till hallen för mig, "Sven" kl.07.00 för att coacha grabbarna till förhoppningsvis en mycket bra inledning på detta mästerskap. VI ser fram mot en lång första dag i det största Världsmästerskapet någonsin!

På återseende!

2 kommentarer:

Cacca sa...

Invigning - underbart... *not* Tack för att du bloggar, himla spännande läsning! Kör hårt nu!

Klotrull sa...

Lycka till nu!