tisdag 19 augusti 2008

KÄNGA TILL WTBA

Dagens stora känga får allt gå till WTBA´s tekniska kommitté som ännu inte lyckats få loss samtliga tvätt och oljemaskiner från tullverket som skall användas i detta mästerskap.
Detta innebär att när nu samtliga nationer har anlänt har vi ingen möjlighet alls att träna på banorna med rätt tvätt och oljemaskiner inklusive banoljan.
De har vetat om att VM skall spelas i Bangkok och just i denna hall i nästan 2 års tid och man kan inte se till att dessa viktiga verktyg finns på plats i tid! En mer elle mindre skandal kan man kalla detta.

Dagens träningar på de två olika banprofilerna skedde alltså med hallens "gamla" maskin som inte använder sig av samma banolja. Precis som vi samt många andra nationer nu spelat på i ett par dagar. Så vilka slutsatser skall man dra av träningarna är det nog ingen som egentligen vet!
Och under morgondagens träning kommer man att använda den "gamla" maskinen för kortoljan med prodigy-oljan. På den långa banprofilen kommer de att använda sig av den nya maskinen som anlände igår och med Infinity-oljan!
Så det blir en spännande träningsdag för samtliga i morgon onsdag.
Och förhoppningsvis har de andra tvätt och oljemaskinerna anlänt så de kan justera in dem och förhoppningsvis använda dem på torsdagens officiella träning. Men det får vi se då det!

Men för att återgå lite till vad vi gjort idag så började vi med att träna på kortoljeprofilen på förmiddagen för att senare under eftermiddagen träna på långoljeprofilen.
Idag såg det lika bra ut som det gjorde igår och vi börjar hitta vilka klot vi skall använda om vi nu hade fått spela på dessa profiler med denna tvätt och oljemaskin samt banolja.

För mig själv har jag valt att på kortoljeprofilen börja med min Roto Grip PLUTO för att ha två alternativ, om och när banan ändrar sig, som är AMF VILLAIN samt NIGHT HAWK PEARL.
På den långa profilen använder jag Storm DIMENSION samt 900 Global THE BREAK S75.
Min 900 Global Earth Globe använder jag som spärrboll på båda profilerna.

Martin Larsen har just nu i väskan Track STOMP, AMF VILLAIN och Storm SPECIAL AGENT för kortoljeprofilen och för den långa två olika Storm DIMENSION.
Använder sig av en plastboll som spärrboll på båda profilerna.

Robert Andersson spelar med Elite GOLD LABEL, Brunswick AVALANCHE SOLID samt Roto Grip PLUTO på kort samt Storm DIMENSION och RAPID FIRE PEARL på lång.
Använder sig av en plastboll som spärrboll på båda profilerna.

Peter Ljung har nu valt AMF SUMO (Urethane) och NKRYPTION CODE samt Columbia 300 RESURGENCE och på den långa Storm DIMENSION och 900 Global THE BREAK.
Använder sig av en plastboll som spärrboll på båda profilerna.

Tobias Karlsson som är Hammerstaff har på kortoljan spelat med RED HAMMER (Urethane), REACTIVE HAMMER och RAZYR. På den långa har två olika BLACK WIDOW (Originalet) som fungerar ypperligt samt BLACK WIDOW PEARL.
Han använder sin RED HAMMER (Urethane) som spärrboll.

Dennis Eklund spelar på kortoljan med Storm ICE (Plastboll), Storm SPIT FIRE och AMF VILLAIN. På den långa spelar han med Storm DIMENSION, DOMINATION samt SPECIAL AGENT.
Som spärrboll använder han sin Storm ICE (plastboll).

Noterbart var att Team USA´s "Dreamteam" tränade samtidigt som oss idag och samtliga av dem spelade med urethanebollar på kortoljan för att spela med mer normala bollar på långoljan.
Förutom Walter Ray Williams Jr. som mestadels stod kvar med sin urethaneboll och spelade snett upp från högerkanten utan större framgång.
Men han kommer säkerligen som de andra proffsen att lösa det bättre under resans gång.
Den som imponerade mest av i Team USA var faktiskt Bill Hoffman och PBA-Proffset Rhino Page.

I morgon tränar vi igen kl.10.00-11.30 samt eventuellt kl.16.00. Beror mycket på vad som händer med dessa idag omtalade tvätt och oljemaskiner.

Nu är det dax för lite middag här på ett av hotellets flera restauranger!

Återkommer i morgon med ännu mer information.

Hej svejs!

Inga kommentarer: