måndag 25 augusti 2008

GREJ OF THE DAY

Tyvärr blev det inte vad vi hade hoppats på under dagens avslutande 3-mannaspel på kortoljeprofilen som var mer eller mindre något helt annorlunda än vad vi spelat på tidigare.
Förklaringen kanske är så enkel att de idag helt plötsligt tvättade och oljade med båda maskinerna på vart annat banpar. Något de inte gjort tidigare!
Tack vare det var ruskigt mycket friktion i banan dundrades in siffror med plast- och urethane-bollar och framför allt för de vänsterhänta.
Men så här är det på mästerskapen nu för tiden. Man har aldrig någon aning om vad som skall ske start till start.

Hur som helst spelade Martin mycket stabilt och kastade sin Track Stomp stenhårt från tredje pil och ut till rännan. 228-222-229 och totalt 679 för Martin idag.
Robban började med sin Elite Gold Label runt ribba 10 för att skicka ut den mot rännan. Fick en bra start med fyra raka för att sedan behöva flytta eftersom banan torkade upp kraftigt i iläggen. Robban hittade inte av liret riktigt men här hade vi flytet att slippa hålen.
I mitten av den andra serien bytte han boll, till Storm Gravity Shift, och flyttade ännu längre in i banan och började tokskruva med framgång. 223-189-239 som blir totalt 641.
För mig själv blev det allmänt kaos. Blandade bra slag med lite mindre bra slag och dessa satt givetvis högt vilket gav flertal hål. Började med Elite Gold Label för i mitten av andra serien byta till AMF Villain utan större succé. I den avslutande serien provade jag även min Roto Grip Pluto men jag fick som sagt aldrig någon bra reaktion med något som var extra surt när vi missade topp 4 med endast dryga 50 poäng. Att slå serierna 178-198-179 (555) var ju inte något man hade räknat med när man två dagar tidigare snittat 234 över 8 serier. But that´s life!

Dempa, Tobbe och Ljungen visste att de skulle ha chansen om de spelade mycket bra då resultatnivån i 3-mannaspelet var förvånadsvärt låga.
De började strålande men som för det mesta i detta mästerskap så dyker det upp olyckliga "strajkskådisar" som 4-9 eller 7-10 och en del enkelkäglor kvar i bakre raden när vi istället önskar kryss.
Dempa stog och drog sin plastboll (Storm Ice) utifrån till en början och slog 205 samt 259. Efter ett par rutor i den sista serien bytte han boll till Storm Spit Fire och flyttade in banan för att svinga den ut mot kanten och satte bollen till fickan utan att tyvärr fälla kägla 10. Några korrigeringar och så blev det ett par genomskärare tyvärr och en tråkig avslutning på 168
Tobbe spelade med sin Hammer Razyr och även han öppnade upp banan som både Martin och Robban hade gjort tidigare. 230-215-202 och 647 totlat blev det idag.
När flera vänsterhänta hade stått och slagit höga siffror långt ut på kanten hade även Ljung bestämt att dra sin AMF Sumo på likvärdigt sätt.
Resultatet blev mycket positivt och att han fick de felmariginalervi hade hoppats på. 224-235-258 blir totalt 717.

Tyvärr har jag ingen aning om vilka som vann 3-mannaspelet. Det vi vet är att Korea möter Japan i finalen efter det att båda dessa lag slagit ut de båda Amerikanska lagen i semifinalerna.

Men "grej of the day" är i vilket fall som helst laget från Indien.
Eller vad sägs om 696 i den första serien för att följa upp med 515 och för att sedan avsluta med 742 (!!!) som var den högsta slagningen över 3-serier i detta mästerskap.
Indien, jag skriver det igen, Indien!

Normannen Glen Morten Pedersen var ytterst nära att slå VM´s första 300-serie. Tyvärr blev kägla 10 kvar med en "messenger" framför för 299!

Annars kan man bara konstatera att resultatnivån i detta mästerskap blir ungefär som att åka berg och dalbana. Det är ruskigt mycket upp och ner!

5-manna i morgon med start kl.09.00 för vår del och vi börjar med 3 serier långolja.
De fem som spelar i laget är jag, Dempa, Ljung, Robban och Martin.
Tobbe spelar i det s.k. "make up teamet".

Nu skall vi se till att ta hem det vi tycker är bowlingens blåa band!

På återseende!

Inga kommentarer: