söndag 24 augusti 2008

DET BLEV ETT SILVER

Att det blev en dramatisk avslutningsdag under 2-mannaspelet är något som de allra flesta kan skriva under på. Att dela på regerande världsmästarna Larsen och Andersson och sätta ihop kombinationen Leandersson och Larsen visade sig nästan vara guld värd.

Jag och Martin spelade mycket bra bowling men fick aldrig riktigt till de där höga serierna som krävs om man skall ha chansen att ta en topp 4:a placering.
Vi satte boll efter annan i strajkfickan men hade inte det där lilla extra med oss egentligen någon gång under de 5 första serierna. Inför den sista serien visste vi om att vi var tvugna att slå en liten bit över 500 för att ha en liten chans och vilken avslutning vi fick till. Mina 258 och Martins 266, med 7-10 i sista rutan) gjorde att vi knep en 3:e plats. Respekt!
Noterbart är att vi missade strajkfickan endast 6 gånger på 12 serier vilket gav slutresultaten 1388 för mig och Martin 1351.

I samma start spelade även norges stjärnor Tore Torgersen och Mads Sandbaekken samt finlands Mika Koivuniemi och Osku Palermaa.
Tore och Mads hade även de strajkat en hel del i slutet på den sista serien vilket gjorde att de knep den 4:e och sista semifinalplatsen före Finländarna Koivuniemi/Palermaa ,där de hade en liten chans vad man trodde om Osku hade strajkat ut. Han dundrade in bollen i fickan och lämnade 7-10! Men när väl de officiella resultaten kom ut hade det ändå inte räckt. De hade missat 4:e platsen med ynka en kägla i det fallet.
Mest nervösa på läktaren var nog både Mexico och Korea som nog inte hade trott eller hoppats på att två lag skulle göra runt 500 i den sista serien för att passera dem.

I semifinalen ställdes vi mot Finlands Petteri Salonen och Pasi Uotila där vi fick lite grepp om dem direkt då Salonen började med två tomma. Men från ruta 3 började de att strajka på samtidigt som vi kontrade med samma medicin. Det blev en match som verkligen gick i publiken smak kan jag tänka mig. Stenhårt ända in i sista slaget där Martin gick upp och satte en dubbel så vi kunde vinna matchen med fyra poängs marginal (467-463).
I denna semifinal gjorde jag ett bollbyte från min Elite Gold Label som jag använde under 6-seruers blocket till min Roto Grip Pluto. Vilket var ett bra beslut då jag slog 242.
Martin använde sin "gamla" trotjänare" Track Stomp som vanligt på de lite kortare oljeprofilerna.
Petteri Salonen använde sig av Brunswick Swarm och Pasi Uotila sig av AMF Night Hawk Pearl.

I den Tv-sända finalen, som jag tror redan ligger ute på YouTube, ställdes vi mot de två PBA-proffsen Patrick Allen och Rhino Page. De i sin tur slog ut Torgersen och Sandbaekken i den andra semifinalen med 453-399. Noterbart från denna semifinal var att samtliga fyra spelare använde sig av urethane-bollar!
Allen Black Turbo, Page Black Hammer, Sandbaekken Black Hammer och Torgersen AMF Cobra.

Här började vi bra och satte press på jänkaran direkt och hade ett övertag med 20 poängs marginal i mitten av serien. Tyvärr så blev Martin lite "kort" i ett slag och ställde en genomskärare (3-6-4-7) och matchen var nu väldigt jämn.
Vi hade läge att stänga i butiken i ruta nio, men jag kom inte riktigt på bollen och lämnade 2-4-10 kvar vilket jag sedan spärrade. Gött!
Martin gick upp och slog ett bra slag men fick tians kägla kvar. I sista rutan behövde vi heltäckt om inte amerikanerna satte alla sina kryss eller en täckt och en dubbel för att åter igen ta hem guldmedaljen.
Jag satte bollen lite lågt i fickan och lämnade 10:ans kägla kvar men som var ytterst nära att ramla då en annan kägla träffade och fick den i gungning.
Patrick Allen satte en trippel och pressen låg nu på Rhino Page och Martin Larsen. Page går upp först och sätter den första. Martin kontrar iskallt med en klockren i fickan.
Page sätter sedan sin andra strajk vilket gör nu att Martin måste strajka för att vi skall vinna. Han tog lite extra i den så den blev en aningens hög och lämnade tråkigt fyrans kägla som stog och gungade lite retsamt. Slutresultaten blev 452-457 (jag 242 och Martin 210, Allen 238 och Page 219).
Om nu vår semifinal var ett nervpiller för publiken så vet jag vad man skall säga om denna final!
Det blev i vilket fall stor propaganda för bowlingen under final och vi kan vara stolta över att vara både bästa amatörer och högerhänta i världen! :)
Vi förlorade inte guldet, vi vann ett silver!!!

Så guldet gick allstå till USA och vi tog ett silver, som vi så här efteråt är mycket nöjda och glada över. Hade det varit de gamla reglerna så skulle vi "bara" fått ett brons!
Bronsmedaljörer blev Finland och Norge.

Idag (söndag) börjar 3-mannaspelet och strax skall Dempa, Tobbe och Ljungen äntra banorna för att spela 3 serier på lånoljeprofilen (43 fot).
Senare i eftermiddag kl.16.00 spelar jag, Robban och Martin vårt 3-serierspass.
I morgon (måndag) spelar Jag, Robban och Martin kl.12.30 och de andra grabbarna kl.16.00
Vi får se om vi kan lyckas knäcka koden i 3-mannaspelet och få cahnsen att spela nya semi och finalmatcher under måndagskvällen.

Have a great one!

1 kommentar:

solberga Golf & Konferense sa...

Grattis till Silvret !!! Se nu till att bryta trenden i 3-mana :)
Önskar årgång 65