fredag 22 augusti 2008

BARNES SPRÄCKTE FINGRET

Att dagens första squad troligtvis skulle se lite annorlunda ut jämfört med vi hade tränat på var direkt ingen högoddsare. Men att det såg ut som det gjorde och att resultatnivån i den squaden blev lägre än vad alla hade trott var en riktigt stor skräll. Det var en hel del frågetecken i hallen och all trodde nog att Koreas 306 över pari skulle räcka till en topp fyra placering.
Men när väl oljemaskinen hade körts färdigt mellan den första och andra squaden och man såg på en gång under inspelning att spelarnas bollar reagerade mer likt det vi tränat på började man ana att resultaten skulle börja rusa iväg.
Förklaringen till detta smög fram efter lite undersökning att de efter invigningen handtvättat samtliga banor hela två gånger! Samt att de inför dagens första start körde en tvätt med den ordinarie tvättmaskinen och sedan oljat upp profilen som sedervanligt. Så här kan det alltså gå till i ett mästerskap tyvärr!

Så Ljungen och Dempas resultat och spel är inget man kan direkt analysera så där in i detalj. Bara att glömma samt ladda om batterierna inför söndagens 3-mannaspel.
Ljungen spelade grymt bra i början och började med att använda sin AMF Cobra (urethane) i två och en halv serie för att sedan byta till Columbia Resurgence och hade strax under 700 efter 3 serier. I den fjärde satte han nio strajkar totalt och tyvärr tre hål och fick ihop 190. Men hade Ljung haft lite mer flyt på sina träffar hade lätt haft 100 poäng ytterligare.
Men sedan kom strulet och han provade det mesta de sista två serierna utan någon större lycka tyvärr och slutade med 170 och 150.
"Dempa" som strajkade som en demon under inspelningen åkte tyvärr på sin första VM-nervositetknäpp och när väl spelet började tappade han känslan helt men räddade upp resultatet hyfsat med många svåra spärrar. Det är inte lätt att bowla när skallen säger en sak och fötterna något helt annat. Men i slutet av passet började det lossna och en 240-serie gjorde att han klarade paristrecket med 8 pinnar. En "happy ending" kan man kalla det!
"Dempa" började med AMF Villain för att sedan byta till Storm Spit Fire.

I dagens sista start, den tredje squaden, var det strajkkonerna Andersson och Karlssons tur att sätta fart på fyrverkeriet. Även här såg det mycket bra ut på värmningen och när det blev "game on" kom det tyvärr några enkla misstag som kostade men strajkandet satt i och en slagning över 460 var den högsta efter den första serien.
Strajkandet fortsatte egentligen utan större problem rakt igenom men det dök tyvärr upp alldeles för många eldavbrott i form av hål eller onödiga missar. Men de skrapade ihop hela 200 över pari i vilket fall som helst.
Robban slog 1330 och använde sig av sin Elite Gold Label för att i sista serien byta till Storm Gravity Shift.
Tobbe slog ca 1270 med sin Hammer Razyr och Reactive Hammer.

Leder efter dag 1 gör PBA-proffsen Patrick Allen och Rhino Page som använde sig av urethane-bollarna Ebonite Black Turbo respektive Black Hammer.
Finlands Pasi Uotila och Petteri Salonen ligger två och använde sig av AMF Night Hawk Pearl respektive Brunswick Swarm.
Trea är de storspurtande mexikanarna Enrique Calvalio och Alejandro Cruz som avslutade de sista tre serierna med 515, 494 och 499!
Fyra ligger Koreanerna Choi Ki-Bong och Kim Tae-Young som både använde sig av urethane-bollar.

Dagens kanske mest imponerande resultat var nog Japanen Toshihiko Takahashi som började med 257 för i den andra serien få ihop 103! Det var och kankse förblir mästerskapets högsta diff?! Men en eloge skall han allt ha för att han fick ihop 1285 ändå på sina sex serier.

Lasse Lintilä var först i turneringen med att spärra 7-10. Det kommer nog att ske ett flertal spektakulära spärrar i detta mästerskap då käglorna studsar väldigt lätt upp ur gropen.

Lite andra anekdoter är t.ex. att under gårdagens träning var att PBA-proffset Chris Barnes stod på ansatsen och gjorde en provsving. I samma ögonblick passerade en spelare från Venezuela honom med sina klot och oturligt nog kom Barnes boll svingandes i detta ögonblick och smällde ihop kloten med fingret i mellan. Killen från Venezuela fick besöka sjukhuset för att sy ihop det krossade fingret med 10 stygn. Nu är han märkt för livet av Barnes!

En annan incident som hände på träning var med en spelare från Nord Irland. När han skulle släppa iväg bollen fastnade han med tummen och svingade helt otroligt upp bollen rakt i pannan på sig själv. Snacka om bollträff! Han fick åka till sjukhuset och sy hela 17 stygn sägs det.
Att bowling inte skulle vara farligt vet jag inte om jag kan hålla med om!

En annan rolig sak är dessa vänliga Thailändare som står bakom banorna och skall hjälpa till att plocka bort de käglor som åker ut i rännorna lite titt som tätt.
Istället för att springa ner på rännlocken och stör massvis av spelare har de blivit beordrade om att slänga en boll i rännan. Olyckligtvis har det hänt både en och två gånger att en kille missat käglan helt i rännan och träffar käglorna. Första försöket var så bra, om nu kan säga det, att han träffade strajkfickan och lämnade kägla 4 kvar. Jubel i hallen kan jag lova!

Eller vad sägs om "Pacern" (sparringen) som höll på att stjäla hela showen från PBA-proffset Patrick Allen då han gjorde 289 i den tredje serien.
Denna Thailändska "pacer" gjorde en re-rack (omresning) i ruta 8 och blev därmed en ruta efter jänkarna i serien för att även han ha 10 strajkar irad. Tyvärr missade han att strajka och slog en 7:a i ruta elva vilket gav en 287 serie! Hur ballt hade det varit om "pacern" slagit en 300-ing?
Men varför gör en "pacer" omresning när hans reslutat inte spelar någon roll?

Vi får väl se vad som händer under morgondagens spel?

På återseende!

3 kommentarer:

Cacca sa...

Hrmm, låter som om vi ska fundera på att införa hjälmtvång... ;) Krossa imorgon!

Cacca sa...

Shit piss och vademecum, men bra som fan ändå! Detta var ju bara början... ;)

Klotrull sa...

H-e vad bra jobbat, hör ni! Och på kortoljan! Lycka till i fortsättningen!