måndag 18 augusti 2008

ANDRA TRÄNINGSDAGEN I ÖST

Efter en natts sömn utan problem för oss alla var det dags för en ny dag i denna exotiska stad.
På programmet stod golf på Pine Hurst Country Club för de som önskade eller en för- och efter-middag med lite shopping eller slappa vid poolen.
Efter det var detta var det åter träning i hallen vid 19-tiden på kort respektive långoljan.
Tyvärr hade de ännu inte fått ordning på oljemaskinen, en Kegle ION, som de tänker att använda under detta mästerskap.
Så vi samt övriga nationer som var där och tränade idag fick snällt anpassa oss till hallens "gamla" ION-maskin som använder Kegels Prodigy olja och inte Infinity som det kommer att bli under mästerskapet.

Hur som helst var det mer eller mindre samma reaktion idag på den korta banprofilen (34 fot) som vi upplevde under gårdagens träning. Mer friktion till höger vilket vi inte har upplevt när vi tränat och spelade t.ex. 5-Nationers landskampen.

Vi spelade även idag på den långa banprofilen (43 fot) och det upplevdes att det var mindre friktion i banans slutdel vilket man då upplever efter en stund att iläggen torkar upp och att bollen tappar energi i slutet.
När vi spelat på den hemma så har det alltså känslan varit att reaktionen nere i banan varit mycket kraftigare.
Allt detta kan ha att göra med att hallen använder normalt en mycket resultatvänlig banprofil. Vilket innebär att det nästan aldrig är någon olja på de yttersta ribborna och massvis i mittdelen. Och i kombination med allt lösspel som sker med hallens plastbollar blir det väldigt mycket nerspelad olja i mitten som deras tvätt och oljemaskin inte riktigt får bort.
Så vi får se under morgondagens träningar, som är kl.10.00-11.30 samt 16.00-17.30, om reaktionerna blir samma med den nya maskinen samt oljan?

Läget annars i laget är mycket bra och spelmässigt ser det bra ut både rent tekniskt samt materialmässigt.
Assisterande coachen Tim Mack har varit mycket aktiv med att analysera spelarna samt diskutera med dem hur de tänkt och tänker lösa banorna, vilket material som är aktuellt m.m.

Under morgondagen återkommer jag med mer information om hur träningarna upplevdes samt vilka klot spelarna börjar att välja ut bland de sex (6) stycken man endast får använda i detta mästerskap.

Så jag blir snart tillbaka!

Inga kommentarer: